Ev yapımı rüzgar türbini

Paylaş

Yukarıdaki video, bir dizüstü bilgisayarı ya da cep telefonunu şarj edebilecek, 600 watt’lık güç üreten ev yapımı bir rüzgar türbininin nasıl yapılacağını adım adım gösteriyor. Ancak güvenli olup olmadığı konusunda garanti yok, ne yaptığınızı bilmiyorsanız, evde denemeyin!

18 yaşında İsviçreli bir genç olan Timothée Peter, herhangi bir mühendislik eğitimi olmamasına rağmen, sadece Youtube’da “homemade windmill” sözcülerini aratarak kendi rüzgar türbinin yaptı. İzlediği videolar sayesinde ne tür generatör kullanacağını, türbin kanatlarının hangi tipte olması gerektiğini ve ne tür bir şarj devresi kullanması gerektiği öğrendi.

 

Türbin kanatlarını önce ahşaptan yapmayı düşündü ancak yapımının zor olması ve uzun sürmesi nedeniyle vazgeçti. Daha sonra geniş çaplı bir PVC boruyu gereken boyutlarda keserek kanatları imâl etti.

Bir şeyi yapmak, onu nasıl yapacağımızı düşünmekten daha öğreticidir. Bilgilerin arasında kaybolmadan, sadece gereken kadarını kullanmak gerekir. Mühendislik biraz da yapmak ile ilgilidir. Genç  Timothée bunu bize bir kez daha gösteriyor. Yaptığı türbinle yetinmemiş olacak ki, seneye eğitimini mühendislik üzerine yapmaya karar vermiş.

 

 

 

 

 

Devamını oku

Little David: Dünyanın en büyük kalibreli topu

Askeri teknoloji maalesef günümüzdeki birçok sivil teknolojinin kaynağı oldu. Maalesef diyoruz, çünkü insanoğlu en yaratıcı teknolojik atılımlarını savaş zamanlarında gerçekleştirdi. I. Dünya Savaşı’nda kimyasal gazların kullanılması kimya endüstrisi için itici güç oldu, kamyonlar ve uçaklar ilk defa bu savaşta etkin olarak kullanılmaya başladı. II. Dünya Savaşı ise makina ve

Alper Coplugil tarafından
Dünyanın İlk Katlanabilir Elektrikli Scooter’ı ile Trafiği Unutun

Dünyanın İlk Katlanabilir Elektrikli Scooter’ı ile Trafiği Unutun

Tayvanlı NanoWin Technology, “Dünyanın ilk katlanabilir elektrikli scooter”ını Türkiye’ye getiriyor. NanoWin Technology’nin bu ürettiği “Solar Elektrikli Scooter”, Türkiye’de ilk kez 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstinye Park’ta gerçekleştirilecek olan “Tayvan Doğa Dostu Ürünler Etkinliği” çerçevesinde kurulacak olan “Tayvan Çevre Dostu Ürünler Pavilyonu”nda tanıtılacak. Sadece 20

Alper Coplugil tarafından